xperia

17 Ağustos 2016 Çarşamba

CEP TELEFONUMA NASIL FORMAT ATARIM


Hepimizin başına gelen bir durumdur.Bir gün telefonumuzu elimize alırız ve birde ne görelim donmuş bir ekran veya yüklediğimiz uygulamalardan çöplük haline gelen android telefonumuz olur olmaz yere donmalara,telefonumuzun kasması,kendi kendine kapanmalar,beyaz ekran sorunları,açılmama sorunları,telefonun komple silinmesi,rehperin silinmesi.Bunları geri getirmek için sarfettiğimiz çabaların bir çoğu sinirimizi bozmakla geçer.

Telefonunuza format tamak çok kolya.Telefonunuza format atmak için tüm detayları aşşağıda belirtiyorum.Bununla ilgili bir sorunuz olursa yorum olarak yazablirsini.Hepinizie kolay gelsin.

samsung , sony , lg , motorola , vertu , Vestel , Panasonic android telefonlara format atma yöntemi



"Android Cep Telefonlarına Nasıl Format AtılırAndroid telefonlarımızda bazen format atmak zorunda kalabiliriz. Örneğin telefonumuza koyduğumuz modeli unuttuğumuzda bizden gmail hesabı ister ya da şayet telefona tanıttığımız gmail üyeliğiniz tek tek yapmanız lazım gelen şey format. Ne yazıkki bütün bilgileriniz silinecektir.

Android işletim sistemli telefonlarda bilgisayar gibi kullanıma bağlı olarak duraksama oluşabilir yada sisteminiz düzgün çalışmayabilir. Samsung Galaxy android işletim sistemli cihazlarınızı işte bu makalemizi okuyarak ilk günkü haline getirebilir kısacası format atabilirsiniz. Bu format atma işlemi telefonunuzda kayıtlı rehber mesaj fotoğraf vs. dökümanlarınızı silecektir. Format atmadan önce kesinlikle yedekleme işlemi yapmalısınız. Telefonunuzu bilgisayara bağlayarak tüm dosyaları bilgisayarınıza alabilirsiniz. Telefon rehberinide sim kartınıza taşıyarak rehber yedeğini bile böyle alabilirsiniz. Samsung Galaxy Android işletim sistemli telefonunuza format atmak için 2 yöntem mevcuttur.

Menü-> Ayarlar -> Gizlilik -> Fabrika ayarlarını Sıfırla bölümünden telefonunuzu birinci günkü haline getirebilirsiniz. Telefonunuzun arama bölümüne gelip *2767*3855# tuşlayarak arama yaptığınızda cep telefonunuza format atabilirsiniz.

1 değişik yöntem ise telefonunuzda fazla model test etmesi yaptınız bunun sonucunda telefonunuz sizden mail şifre istiyor. İnternet olmadığı için giriş yapamadınız yahut mail ve de şifrenizi unuttunuz. Bu sebeple zaman ne yapıyoruz telefonunuzu kapalı konumuna getirip ortadaki tuşa basıp daha sonra açma / kapama ( power ) düğmesine basıyoruz aynı zamanda ses açma tuşuna basıyoruz. Telefon açılana dek basılı tutun tuşları. Telefonunuz açıldığında karşınıza çıkan ekranda wipe data/ seçeneğinden /factory reset seçilir ve reboot now ile birlikte format atarak telefonunuzu yeniden başlatabilirsiniz.

Samsung Galaxy Android işletim sistemli telefonunuzu bahsettiğim 3 yöntemle format atabilir ilk günkü haline getirebilirsiniz."

11 Ağustos 2016 Perşembe

Experia Z2 root ve rom yükleme

[ROOT] Xperia Z for LOCKED, UNLOCKED bootloaders


quote:

Uyarılar:
 Bunu denemek sizin kendi riskinizdir, herhangi bir hasarda sorumluluk kabul edilmez vs…
Kullanıcılar bu root yönteminin ardından nfc özelliğinin kaybedildiğini belirtiyor (Bunun basit çözümü burada: Linkleri görebilmek için üye olmalısınız. Kayıt Olun yada Giriş Yapın) (linkte yazana göre /data/usf isimli dizini silerek çözebiliyormuşsunuz)


Gerekenler:
• Stok romlu XZ (denenen versiyonlar 10.1.D.0.317, 10.1.D.0.322, 10.1.A.1.350)
• Kilitli/kilitsiz bootloaderların her ikisinde de çalışmaktadır
• ADB sürücüleri yüklü olmalı (eğer sürücüleri yüklemek isterseniz bu linkteki dosyaları kullanın: Linkleri görebilmek için üye olmalısınız. Kayıt Olun yada Giriş Yapın) (Önemli: Win8 kullanıyorsanız; sürücülerin yüklenmesine izin vermek için buradaki birkaç şeyi yapmanız gerekiyor: Linkleri görebilmek için üye olmalısınız. Kayıt Olun yada Giriş Yapın)


quote:

Win8 sürücü sorunu çözümü için linkin ek çevirisi:
 Windows tuşu ve R’ye birlikte basın
 Alttaki kodu yapıştırın

 shutdown -o -r -t 0

 Bu bilgisayarınızı gelişmiş başlangıç menüsünde yeniden başlatacak. Yeniden başladığında, “sürücü imzalamayı devre dışı bırakın” (disable driver signing) seçin. Sonra sürücüyü “sürücüm var” (have disk) seçeneği ile yükleyin. Yeniden başlattığınızda sürücü çalışmalı.


• Rootlama aracı paketi (indirme linki aşağıda verildi.)
Linkleri görebilmek için üye olmalısınız. Kayıt Olun yada Giriş Yapın (üyelik gerekiyor sanırım)

Nasıl Yapıyoruz?
 1. Ekran kapanma süresini 10 dk.ya ayarlayın (ayarlar>görüntü>uyku>10 dk)
 2. Usb hata ayıklayıcıyı aktif hale getirin (ayarlar>geliştirici ayarları>izin ver ve ayarlar> geliştirici ayarları>usb hata ayıklayıcı (işaretli olmalı)
3. Bilinmeyen kaynaklardan yüklemelere izin verin: ayarlar>güvenlik>bilinmeyen kaynak (işaretli olmalı)
4. Rootlama araç paketini indirin ve C:\’ye kaydedin.
 5. ADB isteyen PC Suite, PC Companion, Flashtool vs gibi tüm uygulamalardan çıkın/kapatın, çünkü bunlar açık kalırsa root işlemi ile çakışıyor.
 6. Paketteki TÜM dosyaları c:\ deki tek bir dizine (dizin yerine klasörü de kastediyor olabilir ama directory yazmış?) çıkarın.
 7. Tüm yukarıdakileri yapıp hazır olduğunuzda XZ’yi bilgisayara bağlayın ve tüm içeriği çıkardığınız klasördeki "runme.bat" exe dosyasını çalıştırın.
 8. İşlemi başlatmak için enterlayın, böylece XZ root aracı tarafından tanınacak ve adım adım işleme başlayacak
 9. Onay komutu için işlemleri izleyin ve "press the button to restore the data in your phone" uyarısı çıkana kadar bekleyin
 11. Bu aşamada XZ’nin ekranına bakın; uygulama başlayacak, RESTORE DATA’yı seçin
 11. Şimdi "if Restoring data is complete," uyarısı alacaksınız
 12. Bu aşamada XZ’yi açın ve *#*#7378423#*#* tuşlayın
 13. XZ’de "Service tests"i seçin
 14. “Display”i seçin (ekran beyaza dönecek), root aracı bazı işlemler yapmaya başlayacak
 15. Şimdi ekranı kapatmak için birkaç saniye güç butonuna basın ve sonra tekrar basın (kısa süre içinde tekrar) sonra çıktıların komut onayları için gözlemeye devam edin
 16. Bu ifadeleri göreceksiniz "transfer files to your phone part2", "installing busybox,su,Superuser,etc..." & finally "Cleaning up"
 17. Bundan sonra XZ otomatik olarak yeniden başlayacak
 18. Böylece XZ rootlanmış olmalı.

Sorun giderme
 (Burada teknik ifadelerin (bootloader unlockable/unlocked/locked vs gibi) farkını ve menüleri bilmediğim için yorumu size bırakıyorum)
 Eğer cihazınız unlockable bootloader’a sahipse, bu hack yönteminden sonra bootloader durumu "Bootloader unlock allowed: No" şeklinde olacak.
 Bu durumda endişelenmeyin, kullanıcılar SEUS ile flaşlayarak stok roma (sürüme) dönüldüğünde "Bootloader unlock allowed: Yes" durumuna çevrilebildiğini ve bunun düzeltildiğini raporladılar (aynı durum, FlashTool ile stok FTF flaşlayarak da çözülebilir fakat henüz onaylanmadı)

Yukarıdaki ek işlemle yapılan root tüm bilgilerinizi ve XZ’nin dahili hafızasını silecek
 Bu yüzden uygulama ve dahili hafızayı sdcard’a veya pcye yedekleyin.

Sık Sorulanlar
• Bu root işlemi bilgileri siler mi?
 Hayır. Bootloder kilidini açmadığımız/hafıza bölümlendirme yapmadığımız için silinmedi.
• Bu işlemi yapmam için bootloder kilidini açmam gerekiyor mu?
 Hayır.
• BE2’yi kaybedecek miyim?
 Hayır
• Bootloder kilindi açmadan gerçekleşen root işlemi garantiyi etkiliyor mu?
 Stok rom’a temiz biçimde dönerseniz sorun olmaz.


NOT:
hadesperado  nickli diğer forumdaki bir arkadaşımın anlatımını kopyalayıp yapıştırdım.Ben denedim ve problemsiz root yaptığım için  burda paylaşmak istedim.Sony özelliklerinde herhangi bir aksama olmuyor yalnız sanırım NFC çalışmıyor ama normal yazılım yüklediğinizde root kalkıp normale dönüyor.Bu rootu yapmak için bootloader kilidini açmak gerekmiyor.

Xperia Z model telefonumuzu 4.3 ve yeni gelen güncellemesi

Evett  Arkadaşlar hemen konuya geçiyorum.
Basit bir yöntemle Xperia Z model telefonumuzu 4.3 ve yeni gelen güncellemesi 4.4 için rootlayacağız.

Önemli husus bu rootlamada Bootloader kilidini açmayacağız yani garanti dışı kalma söz konusu değil,SuperSu,Superuser ile rootu kaldırabiliriz yada Sony Companion ile tekrar yazılım yükleyerek rootu kaldırabiliriz.

Şimdi linkten Towelroot programını indirip telefona kurun ve butona basın bir süre bekleyin root yapıldığına dair yazılar çıkacak.Programı açtığınızda avast vb koruma programlarınız varsa engelleyebilir, izin verin yada bu programları kapatın.

Towelroot Apk Dosyasını İndirmek İçin Tıklayın
veya Towelroot sitesi http://towelroot.com/

Hemen ardından programdan çıkabilirsiniz.Google Play’den SuperSu programını indirin ve Telefonunuzu normal şekilde kapatıp tekrar açın.

Şimdi Super Su programını açın ve Normal şekilde güncelleştirmesini gerçekleştirin

Tekrar Google Play’e gelip RootChecker proramını indirin ve açın…SuperSu izin ekranı çıktıysa zaten root işlemi başarılıdır.Ardından RootChecker ile root kontrolünüzü gerçekleştirebilirniz.

ÖNEMLİ:

1. 4.4 son güncellemeleri almış cihzda işlemi gerçekleştirdim sorun yok.

2. SuperSu veya Superuser programlarından biri omadan KESİNLİKLE ROOTLU telefon kullanmayın!Bu programlar ROOt yetkisini kullanan programları kontrol ediyor.Aksi taktirde telefondaki tüm kişisel verileriniz sizin haberiniz olmadan başka kişilerin eline geçebilir!

NOT:Konu ile ilgili olarak armutyus arkadaşın root açıklaması var.Bende ordan yola çıkarak daha kısa ve basit olan yöntemi ingilizce sayfalar vasıtasıyla bulup sizlerle paylaştım.

XPERIA 4 4.4.4 İÇİN ROOT YÖNTEMİ TIKLAYIN

Xperia Z model telefonumuzu 4.3 ve yeni gelen güncellemesi 4.4 için rootlayacağız.

Evett  Arkadaşlar hemen konuya geçiyorum.
Basit bir yöntemle Xperia Z model telefonumuzu 4.3 ve yeni gelen güncellemesi 4.4 için rootlayacağız.

Önemli husus bu rootlamada Bootloader kilidini açmayacağız yani garanti dışı kalma söz konusu değil,SuperSu,Superuser ile rootu kaldırabiliriz yada Sony Companion ile tekrar yazılım yükleyerek rootu kaldırabiliriz.

Şimdi linkten Towelroot programını indirip telefona kurun ve butona basın bir süre bekleyin root yapıldığına dair yazılar çıkacak.Programı açtığınızda avast vb koruma programlarınız varsa engelleyebilir, izin verin yada bu programları kapatın.

Towelroot Apk Dosyasını İndirmek İçin Tıklayın
veya Towelroot sitesi http://towelroot.com/

Hemen ardından programdan çıkabilirsiniz.Google Play’den SuperSu programını indirin ve Telefonunuzu normal şekilde kapatıp tekrar açın.

Şimdi Super Su programını açın ve Normal şekilde güncelleştirmesini gerçekleştirin

Tekrar Google Play’e gelip RootChecker proramını indirin ve açın…SuperSu izin ekranı çıktıysa zaten root işlemi başarılıdır.Ardından RootChecker ile root kontrolünüzü gerçekleştirebilirniz.

ÖNEMLİ:

1. 4.4 son güncellemeleri almış cihzda işlemi gerçekleştirdim sorun yok.

2. SuperSu veya Superuser programlarından biri omadan KESİNLİKLE ROOTLU telefon kullanmayın!Bu programlar ROOt yetkisini kullanan programları kontrol ediyor.Aksi taktirde telefondaki tüm kişisel verileriniz sizin haberiniz olmadan başka kişilerin eline geçebilir!

NOT:Konu ile ilgili olarak armutyus arkadaşın root açıklaması var.Bende ordan yola çıkarak daha kısa ve basit olan yöntemi ingilizce sayfalar vasıtasıyla bulup sizlerle paylaştım.

XPERIA 4 4.4.4 İÇİN ROOT YÖNTEMİ TIKLAYIN
Evett  Arkadaşlar hemen konuya geçiyorum.
Basit bir yöntemle Xperia Z model telefonumuzu 4.3 ve yeni gelen güncellemesi 4.4 için rootlayacağız.

Önemli husus bu rootlamada Bootloader kilidini açmayacağız yani garanti dışı kalma söz konusu değil,SuperSu,Superuser ile rootu kaldırabiliriz yada Sony Companion ile tekrar yazılım yükleyerek rootu kaldırabiliriz.

Şimdi linkten Towelroot programını indirip telefona kurun ve butona basın bir süre bekleyin root yapıldığına dair yazılar çıkacak.Programı açtığınızda avast vb koruma programlarınız varsa engelleyebilir, izin verin yada bu programları kapatın.

Towelroot Apk Dosyasını İndirmek İçin Tıklayın
veya Towelroot sitesi http://towelroot.com/

Hemen ardından programdan çıkabilirsiniz.Google Play’den SuperSu programını indirin ve Telefonunuzu normal şekilde kapatıp tekrar açın.

Şimdi Super Su programını açın ve Normal şekilde güncelleştirmesini gerçekleştirin

Tekrar Google Play’e gelip RootChecker proramını indirin ve açın…SuperSu izin ekranı çıktıysa zaten root işlemi başarılıdır.Ardından RootChecker ile root kontrolünüzü gerçekleştirebilirniz.

ÖNEMLİ:

1. 4.4 son güncellemeleri almış cihzda işlemi gerçekleştirdim sorun yok.

2. SuperSu veya Superuser programlarından biri omadan KESİNLİKLE ROOTLU telefon kullanmayın!Bu programlar ROOt yetkisini kullanan programları kontrol ediyor.Aksi taktirde telefondaki tüm kişisel verileriniz sizin haberiniz olmadan başka kişilerin eline geçebilir!

NOT:Konu ile ilgili olarak armutyus arkadaşın root açıklaması var.Bende ordan yola çıkarak daha kısa ve basit olan yöntemi ingilizce sayfalar vasıtasıyla bulup sizlerle paylaştım.

XPERIA 4 4.4.4 İÇİN ROOT YÖNTEMİ TIKLAYIN

SONY DEN YENİ SU ALT MP3 ÇALAR

Sony'nin spo,rtif, suya dayanıklı WS410 hepsi bir arada MP3 çalarıyla tanışın. Dahili Walkman®'li bu kulak içi sportif kulaklıkla antrenmanlarınız daha verimli ...
BİLGİ İÇİN;http://www.sony.com.tr/electronics/walkman/nw-ws410-series

27 Temmuz 2016 Çarşamba

Xperia Z1 Z2 Z3 Z4 Z5 X Android 7 Nougat Güncellemesi Alacak Cihazlar !

Sonunda Nexus ve Android One için yayınlanacak Android 7.0 Nougat güncellemesinin yayınlanacağı akıllı telefonlar belli olmaya başladı. Bu yazımızda Android 7.0 güncellemesini alacak başlıca akıllı telefonları listeledik. Bu listede adı olmayan ancak güncellemeyi alacak çeşitli akıllı telefonlar da olabilir çoğu markanın tam açıklamadığı cihazlar var.

Asus
Asus’un öncelikli olarak Android 7.0 Nougat güncellemesini şu modellere vermesi bekleniyor:
  • Zenfone 3 Deluxe
  • Zenfone 3 Ultra
  • Zenfone 3
  • Zenfone Max
  • Zenfone 2
Fakat Intel işlemcilere Android tarafında pek sık rastlanmayacağı için Intel işlemcili Asus modellerinin güncelleme almayacağı da iddia ediliyor ama konuyla ilgili Asus’tan net bir açıklama yok.
Casper

Casper kullanıcıları güncelleme konusunda oldukça sıkıntı çekiyor. Daha Lollipop güncellemesi almayan cihazlar var. Casper tarafından aldığımız bilgilere göre Android 7 Nougat sürümüni şuanda piyasada olan tek bir cihaz alacak. Diğer cihazlara daha güncelleme vermeyen Casper umarız kullanıcılarını farklı şekilde mutlu eder.
Güncelleme alacak Casper cihazları;
  • Casper E1

General Mobile
Android One cihazlarıyla sadece Türkiye’de değil artık Avrupa ve Asya’da bir çok ülkede tüketicilerle buluşan General Mobile tarafında Android One programına dahil olan akıllı telefonları için Android 7.0 Nougat güncellemesi yayınlanacak.
Üstelik telefonlar güncellemeyi dünyada ilk alan akıllı telefonlardan olacak.
  • General Mobile 4G
  • General Mobile GM 5 Plus

HTC
HTC, ilk etapta aşağıdaki akıllı telefonları için güncellemeyi yayınlayacağını duyurdu.
  • HTC 10
  • HTC One A9
  • HTC One M9
Şirketin diğer güncel üst seviye ya da orta seviye telefonları için güncellemeyi yayınlayıp yayınlamayacağı henüz bilinmiyor.

Lenovo

Lenovo tarafından resmi bir açıklama yok fakat Android 7.0 Nougat güncellemesinin yayınlanacağı söyleniyor:
-
  • Lenovo K5 Note
  • Lenovo K5
  • Lenovo Vibe C
  • Lenovo Vibe S1
  • Lenovo Vibe P1
  • Lenovo A7010

LG

Yine güncelleme konusunda sıkıntılı olan bir marka olan LG aslında akıllı telefonları için çok hızlı bir şekilde yeni güncellemeleri yayınlıyor ancak güncellemeler hatalardan dolayı bir süre sonra geri çekiliyor.
LG tarafında resmi olmayan bilgilere göre ise şu modeller Android 7.0 Nougat güncellemesi alacak:
  • LG G5
  • LG G5 SE
  • LG V10
  • LG G4
LG G3 cihazının da Android 7.0 güncellemesini alma ihtimali bulunuyor.

Meizu

Düşük fiyat yüksek performans ürünleriyle öne çıkan Meizu’nun aşağıdaki akıllı telefonlar için Android 7.0 Nougat güncellemesini yayınlayacağı söyleniyor:
  • Meizu Mx6
  • Meizu Pro 6
  • Meizu M3 Note
  • Meizu Mx5
  • Meizu Pro 5
  • Meizu Mx4
Kesin bir bilgi henüz yok.

Motorola

Google’ın çatısı altında olan Motorola bu sebeple güncelleme konusunda en başarılı markalardan birisi. Şu anda Lenovo bünyesindeki Motorola’nın aşağıdaki modeller için Android 7.0 Nougat güncellemesini yayınlayacağı resmi olmamakla birlikte biliniyor:
  • Moto G4 Plus
  • Moto G4
  • Moto Z
  • Moto X Force
  • Moto X Play
  • Moto X Style

Samsung

Şu anda akıllı telefon pazarının lideri konumunda olan Samsung, ne yazık ki çoğu modeline güncelleme vermemesi ya da güncelleme konusunda gecikmesiyle gündeme geliyor. Henüz konuyla ilgili resmi bir liste yayınlamayan Samsung, güncelleme politikalarına ve çalışanlarının paylaştığı bazı bilgilere göre aşağıdaki akıllı telefonlara Android 7.0 Nougat güncellemesi verecek.
  • Galaxy S7
  • Galaxy S7 Edge
  • Galaxy Note 5
  • Galaxy S6 Edge Plus
  • Galaxy S6 Edge
  • Galaxy S6
  • Galaxy A (2016) Serisi
İlk ortaya çıkan bilgilere göre Galaxy Note 4 ve Galaxy S5 cihazları Android 7.0 Nougat güncellemesini alamayacak. Ancak Samsung bu modeller için ilerleyen tarihlerde güncelleme yayınlanabilir.

Sony

Sony özellikle son iki yıldır güncelleme konusunda hızlı, daha eski modellerine de güncelleme veren ve kararlı güncellemeler yayınlayan şirket olarak öne çıkıyor.
Sony tarafından net bir açıklama yapılmadı. Android 7.0 Nougat güncellemesi alacağını düşündüğümüz Sony akıllı telefonları:
  • Sony Xperia X Performance
  • Sony Xperia X
  • Xperia Z5 Premium
  • Xperia Z5
  • Xperia Z5 Compact
  • Xperia Z3 Plus
Ayrıca şirketin diğer giriş / orta segment Sony Xperia X serisi akıllı telefonlara da daha ilerleyen tarihlerde güncelleme vermesi bekleniyor.

Xiaomi

Bilindiği üzere Meizu gibi başarılı fiyat performans ürünleriyle öne çıkan Xiaomi güncelleme konusuna pek fazla önem veren bir şirket değil. Xiaomi tarafında bir model ismimi paylaşılmamakla beraber son bir yıl içinde tanıtılan Xiaomi ürünlerinin güncellemeyi alacağı söyleniyor.

14 Mayıs 2016 Cumartesi

Sony C3 huzurlarınızda

Japon menşeli akıllı cihaz üreticisi Sony, geçtiğimiz günlerde tanıtımını gerçekleştirdiği Xperia C3 modeli için bir de tanıtım filmi hazırladı. 

HTC’nin Eye modelinin ardından “Selfie” telefonu olarak adlandırılan Xperia C3, ön kamerasının sunduğu yüksek performansla sınıf arkadaşlarına fark atmayı başarıyor.
Sony tarafından yayımlanan tanıtım filminde, neredeyse ilk kez LED flaşa sahip 5 Megapiksel ön kameralı bir model ile neler yapılabileceği konu alınmış.

Sony’nin Selfie telefonu Xperia C3’ün YouTube üzerinde yayımlanan videosunu izlemek için tıklayın.

XPERIA Z5 VE XPERIA Z5 COMPACT TÜRKİYE FİYATLARI

XPERIA Z5 VE XPERIA Z5 COMPACT TÜRKİYE FİYATLARI

Xperia Z5 fiyatı 2.499 TL, Xperia Z5 Compact fiyatı 1.999 TL ve Xperia Z5 Premium fiyatı 2.999 TL olacak. Xperia Z5 ve Xperia Z5 Compact dün itibariyle satışa sunulurken 4K ekrana sahip olan Xperia Z5 Premium modeli önümüzdeki aylarda Türkiye pazarına giriş yapacak.
SONY XPERIA Z5
Sony'nin en yeni akıllı telefonu Xperia Z5 ilk kez IFA 2015 fuarında sahneye çıktı. Telefonun ekranı 5.2 inç büyüklüğünde; IPS panel ve Full HD çözünürlük sunuyor. Snapdragon 810 işlemciden güç alan ve 3 GB RAM kullanan Xperia Z5, Android Lollipop işletim sistemiyle geliyor.

23 MEGAPIKSEL KAMERA
Telefonun kamerası, 23 megapiksel çözünürlüğe sahip. Daha önemlisi ise hızlı bir otofokus özelliği sunması. Bu sayede Xperia Z5, şu an için piyasanın en hızlı otofokus özelliğine sahip telefonu olma özelliğini taşıyor. Cihazın ön yüzünde ise 5.1 MP kamera bulunuyor.
ISINMA SORUNUNA SON
Telefonda dikkatimizi çeken en önemli geliştirmelerden biri, ısınma sorununun önüne geçilmiş olması. 10 dakika boyunca 4K video çekiminde bile, telefonun çok fazla ısınmaması önemli bir artı özellik...
İKİ GÜN GİDEN ŞARJ
Sony, Xperia Z5'te 2.900 mAh'lık, kabul edilebilir bir bataryaya yer vermiş. Bu batarya, Sony'nin iddiasına göre, normal kullanımda iki gün boyunca yeterli enerjiyi sağlıyor. Ancak Stamina modu sayesinde, bu süreyi artırmak mümkün.
Ekranın üzerindeki ve altındaki boş alanlarında, önceki Xperia modellerinin aksine bu kez iki adet gizli hoparlör bulunuyor.

VE PARMAK İZİ OKUYUCU
Hürriyet'in haberine göre, Sony, Xperia Z5'te, alıştığımız yuvarlak güç düğmesini emekliye ayırmış ve yerine ince uzun bir düğme gelmiş. Bu düğmenin en önemli özelliği ise, aynı zamanda parmak izi okuyucu olarak çalışması. Ekranı açmak için bu düğmeye bastığınızda, düğme parmak izinizi okuyor ve kilidi açıyor.
SONY XPERIA Z5 COMPACT
Sony'nin bir diğer akıllı telefonu ise Xperia Z5 Compact... Xperia Z5 ve Xperia Z5 Premium'da olduğu gibi Snapdragon 810 işlemciden güç alan cihaz, 4.6 inç'lik bir ekran kullanıyor.

2 GB RAM'le gelen Xperia Z5 Compact, 23 MP kamera kullanıyor ve 4K çözünürlüğünde video çekimine olanak veriyor. Bunun dışında Xperia Z5 Compact’ın kamerasında yüz tanıma, otomatik odaklanma, dijital yakınlaştırma ve HDR gibi özellikler de bulunuyor.
32 GB'lık depolama hafızası olan ve microSD kart desteği sunmasından dolayı toplam hafızası sonradan artırılabilen Xperia Z5 Compact, 2700 mAh tipi batarya kullanıyor.
Xperia Z5 ve Xperia Z5 Premium ile hemen hemen aynı özelliklere sahip olan Xpeia Z5 Compact, özellikle cebinde çok geniş ekranlı telefon taşımak istemeyen ve minik ekranları tercih edenler için geliştirilmiş bir sürüm.

XPERIA Z5 PREMIUM
Sony'nin henüz Türkiye'ye gelmeyen en üst düzey telefonu ise dünyanın ilk 4K ekranlı telefonu olma özelliğini taşıyan Xperia Z5 Premium... 4K video çekebilmesinin yanında bu 4K çözünürlüğündeki görüntünün seyredilebilmesine de olanak veren cihaz 3840x2160 piksel ekrana sahip.
23MP'lik kamera, Xperia Z5 Premium'un en önemli yeteneklerinden bir tanesi. Kameranın 0.03 saniyede otomatik olarak odaklanabilmesi öne çıkan özelliklerinden...


3.430mAh pille gelen cihaz, Sony'nin verdiği rakamlara göre iki gün şarj ömrü sunuyor.
Sony'nin telefonuna eklediği bir başka yeni teknoloji, telefonun yan tarafındaki düğmeye entegre edilen parmak izi tarayıcısı. Bu sayede düğmeye dokunarak telefonun kilidini anında açmanız sağlanıyor.
4K ekran çoğu kullanıcı için gereksiz olarak görülecek olsa da, PS4 Remote Play, Hi-Res ses, su ve toz geçirmezlik gibi özellikler Xperia Z5 Premium için göz ardı edilmemesi gereken özelliklerinden sadece birkaçı...

Xperia Z2-z3 root ve rom yükleme

ADIM ADIM XPERİA CİHAZLAR İÇİN ANDROİD 5 KOLAY ROOT YÖNTEMİ :

TEST EDİLEN CİHAZLAR :
Sony Xperia Z2 / Android Sürümü: 5.0.2 / Derleme numarası: 23.1.A.1.28
Sony Xperia Z3 / Android Sürümü: 5.0.2 / Derleme numarası: 23.1.A.1.28

NOT: BOOTLOADER KAPALI VEYA AÇIK FARKETMEZ ARKADAŞLAR.

1-) İndirdiğiniz zipin içindeki ALP klasörünü olduğu gibi telefon hafızasına atın. Klasörün içeriğiyle oynamayın.
2-) ALP Klasöründe Root.apk, Recovery.apk, Busybox.apk, Supersu.zip dosyaları bulunur. Supersu.zip i zipten çıkarmayın o şekilde kalacak.
3-) Ayarlar > Güvenlik > Bilinmeyen Kaynaklar açık konuma getirin. Ayarlar > Geliştirici Seçenekleri > USB hata ayıklama'yı tikleyin. (Geliştirici Seçenekleri yoksa Ayarlar > Telefon hakkında > Derleme Numarası'na 7 kere üst üste basın geliştiricisiniz diyecek.) File Commaner'den Telefon hafızasındaki ALP klasörüne girin.
4-) Root.apk'yı telefonumuza kuralım. Tüm uyarıları kabul edin. Yine de yükle diyin. İşlem sonunda uygulama başarıyla yüklendi ekranında Bitti diyin.
5-) Root.apk kurulurken kurulamadı derse tekrar deneyin. Bir yerde bir tikleme yapıp yine de yükle demeniz gerekiyor oraya dikkat edin.
6-) Recovery.apk'yı telefonumuza kuralım. Tüm uyarıları kabul edin. İşlem sonunda uygulama başarıyla yüklendi ekranında Bitti diyin.
7-) Busybox.apk'yı telefonumuza kuralım. Tüm uyarıları kabul edin. İşlem sonunda uygulama başarıyla yüklendi ekranında Bitti diyin.
8.) Menüye gelip yüklenmiş olan KingRoot uygulamasını açıp Root butonuna basın. İşlem devam ederken bekleyin.
9-) İşlem sırasında gelen tüm uyarıları kabul edin. İngilizce Allow seçeneği olan uyarılara sürekli Allow diyin.
10-) İşlem durup karşınıza Root butonu gibi mavi çince yazılı buton gelebilir. Bu butona basarak devam ediyoruz. Unutmayın sadece Root butonu gibi tamamı mavi olan butonlara basacaksınız.
11-) Karşınızda şekiller dönüyor olabilir sayılar olabilir veya tekrar Root butonu tarzında mavi buton gelebilir siz mavi çince buton varsa basıp işleme devam edin.
12-) İşlem tamamlandığında karşınızda %100 yazıyor veya mavi bir tik belirmiş olacak. Bunu gördüğünüzde işlem tamam demektir. Home tuşuyla (Orta sanal tuş) tekrar menüye geliyoruz.
13-) Menüye KingUser (ek olarak birde Çince bir uygulama olabilir) uygulaması gelmiş olmalı. Siz sadece KingUser varmı diye kontrol edin uygulamaya girmeyin.
14-) Menüye KingUser gelmediyse bir yerde hata yaptınız demektir. 8. adımdan buraya kadar olan kısmı tekrarlayın.
15-) Menüye KingUser gelmiş ise devam edelim yüklediğimiz BusyBox uygulamasına giriyoruz. Karşımıza gelen uyarıya Allow diyip Install diyerek Busybox u kuruyoruz.
16-) It look like the Busybox the installation of BusyBox was succesful. Congratulations! mesajı ekrana geldiğinde kurulum tamam. Home tuşuyla (Orta sanal tuş) tekrar menüye geliyoruz.
17-) BusyBox yüklerken bir sorun olursa uygulamadan çıkıp tekrar girerek yeniden install diyin. BusyBox başarıyla kurulduktan sonra Home tuşuyla (Orta sanal tuş) menüye dönün.
18.) XZRecovery uygulamasına girip Install Recovery diyin. İzin isterse Allow diyin. Buraya kadar her şeyi sorunsuz yaptıysanız telefon yeniden başlatılacak ve karşınıza Recovery menüsü açılacak.
19-) Bu menüde Install menüsüne girip buradan ALP klasörünü bulun ve içindeki SuperSU.zip i seçin. Gelen ekranda hiçbir şey değiştirmeden aşağıdaki bölümü kaydırın.
20-) Yükleme tamamlanıp Done veya Successful ibaresini gördüğünüzde soldaki Wipe cache/dalvik e basıyoruz. Bu da Done olduğunda Back diyip sağdaki Reboot'a basıyoruz.
21-) Telefonumuz yeniden başlatılacak ve açılırken Android yeni sürüme geçiliyor diyecek. Açılışın tamamlanmasını bekleyin.
22-) Kurulum sonunda menünüzde SuperSU uygulaması bulunacak ve KingUser ile Çince uygulama silinmiş olacak. Kingroot'uda siz silin.
23-) SuperSU'ya girdiğinizde herhangi bir hata ile karşılaşmazsanız (beni takip edin vs geldiğinde hayır teşekkürler) sorunsuz bir şekilde rootladınız demektir.
24-) Play Store'dan RootChecker indirerek root yetkinizi kontrol edebilirsiniz. (Root yetkisi kontrolü için izin isteyecektir evet diyerek kabul edin.)
25-) İşlem tamam. Artık Root+Recovery ye sahipsiniz. Recovery menüsünü kullanmak için XZRecovery uygulamasından Reboot Recovery demeniz yeterli olacaktır.

UYARI: Recovery en ufak kurulum hatasında buga giriyor ve açılmıyor. İşlemleri hatasız ve eksiksiz anlatımdaki gibi yapın. Recovery açılmama sorununun tek çözüm yolu Flashtool ile orjinal yazılım flashlayıp işlemleri tekrar doğru bir şekilde yapmak arkadaşlar.

GEREKLİ DOSYALARI İNDİRME LİNKİ : Yandex.Disk

ALTERNATİF : https://app.box.com/s/86e7vlwfmu5z62lo95vu2kfej38uj01q

ALPEREN ÇUBUK TARAFINDAN HAZIRLANMIŞTIR.
Facebook'a Giriş Yap | Facebook

ROOT'U KALDIRMAK İÇİN : Flashtool ile orjinal yazılım flashlamanız yeterlidir. Ayrıntılı bilgi : XPERIA UPDATE

---------------------------------------------------------------------------

[CAMERAMOD] + [SOUNDMOD] + [XPOSED LOLLIPOP]

NOT : ROOT + RECOVERY GEREKTİRİR.

TEST EDİLEN CİHAZLAR :

Sony Xperia Z2 / Android Sürümü: 5.0.2 / Derleme numarası: 23.1.A.1.28
Sony Xperia Z3 / Android Sürümü: 5.0.2 / Derleme numarası: 23.1.A.1.28

NE İŞE YARAR :

1-) Kamera modu otomatik modda 20MP çekim yapmanıza ve manuel modda 20MP ye alınca açılmayan ayarların açılmasını sağlar.
2-) Ses modu gelen çağrılarda zil sesinin 2 hoparlorden stereo olarak çıkmasını sağlar ufaktanda bi ses artırımı yapar.
3-) Xposed çok kapsamlı kişileştirme aracı internetten araştırırsanız daha iyi anlatmakla bitmez.

MODLAR NASIL YÜKLENİR :

1-) MOD Klasörünü olduğu gibi telefon hafızasına atın. Klasör içeriğiyle oynamayın.
2-) Recovery menüsüne girin. (ALP yöntemiyle root yapanlar XZRecovery uygulamasına girip Reboot Recovery demeleri yeterlidir.)
3-) Install diyerek MOD klasörüne girin ve yüklemek istediğiniz mod zipini seçin.
4-) Gelen yerde hiçbir şeyi değişmeden alltaki yeri kaydırın.
5-) Yükleme sonrası eğer başka bir mod daha yükleyeceksek Home diyip tekrar 3. adımdan devam edip diğer moduda yükleyin.
6-) Tüm yüklemek istediğiniz modları yükledikten sonra Wipe Cache/Dalvik yapıp ardından Back ve Reboot yapın.
7-) Açılışta Android yeni sürüme geçiliyor diyecek. Bu durumda başarıyla yüklediniz demektir.
8.) Xposed kurulumu için Zip i recoveryden yükledikten sonra MOD klasöründeki apk yı telefona yükleyin.
9-) Xposed i açtığınızda Framwork bölümünde yükleme kaldırma seçenekleri deaktif ve kırmızı bir yazıyor Recovery ile ilgili bir satır yazıyorsa kurulum başarılı demektir.
10-) Keyifle modunuzu veya Xposed Modüllerinizi kullanın ekstra bir şey yapmanıza gerek yok.

MODLARI İNDİR : Yandex.Disk

ALTERNATİF : https://app.box.com/s/mpit7lll2klkvpoi5a2yem0d6hgam2l7

ÖNEMLİ NOT : Telefonunuza uyumlu olmayan modları kesinlikle yüklemeyin.