xperia

11 Ağustos 2016 Perşembe

Evett  Arkadaşlar hemen konuya geçiyorum.
Basit bir yöntemle Xperia Z model telefonumuzu 4.3 ve yeni gelen güncellemesi 4.4 için rootlayacağız.

Önemli husus bu rootlamada Bootloader kilidini açmayacağız yani garanti dışı kalma söz konusu değil,SuperSu,Superuser ile rootu kaldırabiliriz yada Sony Companion ile tekrar yazılım yükleyerek rootu kaldırabiliriz.

Şimdi linkten Towelroot programını indirip telefona kurun ve butona basın bir süre bekleyin root yapıldığına dair yazılar çıkacak.Programı açtığınızda avast vb koruma programlarınız varsa engelleyebilir, izin verin yada bu programları kapatın.

Towelroot Apk Dosyasını İndirmek İçin Tıklayın
veya Towelroot sitesi http://towelroot.com/

Hemen ardından programdan çıkabilirsiniz.Google Play’den SuperSu programını indirin ve Telefonunuzu normal şekilde kapatıp tekrar açın.

Şimdi Super Su programını açın ve Normal şekilde güncelleştirmesini gerçekleştirin

Tekrar Google Play’e gelip RootChecker proramını indirin ve açın…SuperSu izin ekranı çıktıysa zaten root işlemi başarılıdır.Ardından RootChecker ile root kontrolünüzü gerçekleştirebilirniz.

ÖNEMLİ:

1. 4.4 son güncellemeleri almış cihzda işlemi gerçekleştirdim sorun yok.

2. SuperSu veya Superuser programlarından biri omadan KESİNLİKLE ROOTLU telefon kullanmayın!Bu programlar ROOt yetkisini kullanan programları kontrol ediyor.Aksi taktirde telefondaki tüm kişisel verileriniz sizin haberiniz olmadan başka kişilerin eline geçebilir!

NOT:Konu ile ilgili olarak armutyus arkadaşın root açıklaması var.Bende ordan yola çıkarak daha kısa ve basit olan yöntemi ingilizce sayfalar vasıtasıyla bulup sizlerle paylaştım.

XPERIA 4 4.4.4 İÇİN ROOT YÖNTEMİ TIKLAYIN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder