xperia

18 Mart 2015 Çarşamba

xperia Z1 lollipop güncellemesi geliyor

Nisan ayının başında Sony xperia Z1 ve Z modellerine lollipop 5.01 güncellemesini dağıtacağını duyurdu.


Sony'nin merakla beklenen akıllı telefonu Xperia Z4'e ait yeni görüntüler telefonun tasarımını ortaya çıkardı.


Kısa süre önce Xperia Z4’e ait basın görselini yayınladığı iddia edilen teknoloji editörü Steve Hemmerstoffer namı diğerOnLeaks, Xperia Z4’e dair daha fazla görüntü yayınlayarak telefonun tasarım detaylarını büyük oranda ortaya çıkardı.
Xperia Z4 beklendiği OmniBalance tasarımını sürdürüyor. Xperia Z3’e bir hayli benzeyen telefonda tasarımsal ufak dokunuşlar da yok değil. Hoparlör konumu Xperia Z2’yi hatırlatan Xperia Z4’te kulaklık girişi serinin önceki modellerinde olduğu gibi üst bölümde.

XPERİA Z4 BOYUTLARI


Sony'nin merakla beklenen yeni akıllı telefonu Sony Xperia Z4 hakkında gelen bilgilere yenileri katıldı.
Bu yılın ikinci çeyreğinden önce tüm detayları ile karşımıza çıkması beklenmeyen akıllı telefonun fiziksel boyutları da belli oldu gibi.
Geçtiğimiz günlerde Geekbench veritabanında ortaya çıkan içerik ise Xperia Z4 olduğu düşünülen bir cihazın donanımsal özelliklerini ortaya çıkartmıştı.
Buna göre olası Xperia Z4 akıllı telefon, Android 5.0.2 ile birlikte gelecek vedaha önemlisi sekiz çekirdekli Qualcomm MSM8994 işlemci yonga setine, bir başka deyişle Qualcomm Snapdragon 810'a sahip olacak.
Güncel amiral gemileri ile rahatlıkla kapışacağı da iddia edilen Z4 için paylaşımda bulunan @OnLeaks bambaşka detaylar da verdi

16 Mart 2015 Pazartesi

xperia z serisi lollipop güncellemsi hakkında açıklama



 Android 5.0, Lolipop Xperia Z3 ve Xperia Z3 Compact için bugünden yükseltme başlıyoruz.

Siz yaklaşık iki hafta süre * başlayan, daha Xperia Z Serisi ürünleri, yükseltme daha pazarlara devam Nordic'lerin ve Baltık ilk cihazlar vurdu görürsünüz - biz burada son paylaşmak gerekir, gibi olur.

Bizim Sony yazılımı ile Google'ın ilk Lolipop serbest karıştırma sonra, güzellikler bazıları şunlardır;

Taze, aerodinamik görünüyor - Google'ın malzeme tasarıma dayanan, ama bizim minimalist yaklaşım istinat arayüzü ve uygulama tasarımı
Yeni görünüm bildirimleri ve kilit ekranı - Tamamen özelleştirilebilir ayarları ile, sadece bilgi almak, böylece gerçekten ihtiyacınız
Çok kullanıcı profilleri ve misafir modu - aile için kolay yapmak ve arkadaşları cihazınızı, ya da iş için çift ortamlarının yaratılmasını kullanmak ve oynamak için ...
Su geçirmez form faktörleri, büyük pil ömrü ve verimlilik özellikleri ile - - iş hazır Xperia akıllı telefonlar ve iş için benzersiz cihazlar tabletler değil, sadece - İş için android şimdi de Çalışma ekosistemi için Android parçası olacak
Depolama kontrolü ve özelleştirme daha iyi - cihazlar için, içerik üzerinde size özellikle yararlı daha fazla kontrol vererek biraz daha az boşluk - kolayca SD karttan dahili hafızaya uygulamaları taşımak için seçeneği ile

Sony Xperia M4 Aqua inceleme

Sony Xperia M4 Aqua kağıt üzerinde, heyecan verici görünüyor olabilir, Japon marka, başka bir orta sınıf olduğunu. Ancak, orta halli özellikleri ile bir telefon için bir prim kılık sunan, faiz yaşayan tasarım var.

Telefon oluşturulması ile Sony'nin kararları şekilde Microsoft'un Lumia aralığı taklit, ilginç. Fikir, dünya böylece aşağı sonraki adıma gitmek için high-end Z aralığı göze alamaz olanlar körükleyen, denemek ve daha ucuz varyantları benzer olduğunu iddia sonra için yaygara ve bir şey tanınabilir bir amiral gemisi telefonu yapmaktır.
Ve kesinlikle Xperia Z3 ve Xperia Z3 Compact gibi her bit görünüyor Xperia M4 Aqua ile henüz 299 € (yaklaşık £ 220, $ 340, AU $ 435) maliyeti olduğunu yönetilen.


Ekran 720p çözünürlüğe sahip 5-inç meseledir. Rakiplerinin 1920 x 1200 ile karşılaştırıldığında 1080p ekran vardı Z3 Tablet Compact, gibi, Sony, kullanılan IPS teknolojisi, gelişmiş renk ve kontrast oranı sayesinde bulanık kenarları bazı örtbas sayesinde kendi Bravia teknoloji kullandı LCD ekran.
Yan yana, daha düşük çözünürlüklü fark olduğunu, ancak bir amiral gemisi seçeneği yarısı fiyat bir telefon için beklemek olmaz bir şey.

Xperia M4 Aqua su ve adil bir eski süre tatlı suda dunk ve ardından endişesi olmadan kum etrafında rulo anlamına gelir IP68 değerlendirmesi, dayanıklı toz olduğunu. Kenarları işaretlerinden kasayı korumak gerekir sert beton üzerine bile bir damla anlamına Z3, aynı naylon kapakları var.
Bu şasi kendi renk seçenekleri ağır oynuyor neden Sony'nin arzusu tüketici, oldukça önemlidir. Mercan (kuyu, pembe), siyah ve beyaz seçenekleri renk yerine üstüne boya yalamak yerine, şasi boyunca pervading ile, tüm seyir oldukça iyi.
Teknede kamera ikilisi çok güçlü: sırtında bir 13MP Exmor RS sensör çocuklar için eğlenceli (size her koşulda en iyi resim vermek için tasarlanmış) üstün otomatik modda ve artırılmış gerçeklik, açısından Sony'nin hileler her verilir ile oynamak.

Ön bakan kamera aynı üstün otomatik modu vardır, ve bu tür şeyler içine eğer 5MP de ... bazı iyi selfies yol açmalıdır.
Snapdragon 610 bu telefonun kalbinde tam hızda fotoğraf çekmek görevi kadar görünmüyor: Ancak, Sony Xperia M4 Aqua arka sınırlamaları kendi kafası kamera ile var.

Sen düzgün bir çırpıda almak için birkaç saniye bekliyor olacağım - adalet içinde pil gibi, kamera yayınlanmadan önce performans için optimize edilmesini son şeylerden biri, dikkati çekiyor olsa da, çok iyi lansmanı ile artırabilirsiniz.


Qualcomm Bu yongaseti, amiral gemisi aralığına göre, gerçekten onun aralığında daha pahalı telefonlarda etkilemek müthiş Sony güzellikler bir sürü bulamazsınız nedeni de aşağı telefonun maliyeti tutmak için ekledi.
Z3 ve yeni Xperia Tablet Z4 en iyi özelliklerinden biridir - Örneğin, telefonunuzdan bir PS4 kadar bağlanmasına izin vermek için buraya gemide hiçbir Remote Play yoktur.

Sizin ucuz MP3 ses artırmak için orada özel bir çip var ki mantıklı olmasına rağmen ben o donanım bileşeni daha yazılım çimdik daha fazla olması beklenen vardı gibi bir utanç ya etkin hiçbir yüksek çözünürlüklü ses, var.
depolama dahili 8GB burada da bir endişe şeydir. Sony, medya genişleme ile yardımcı olmak için orada bir microSD yuvası yerleştirilmiş oluyor gibi, bu bir sorun değil düşünmek gibi görünüyor.

O gerçekte, fotoğraf ve film depolamak yardımcı olacaktır ederken çoğu uygulamalar telefonun hafızasına kendilerini yüklemek isteyeceksiniz. Ve sadece açılışında mevcut 4GB üzerinde, hızlı bir şekilde doldurmak için gidiyor ile (uygulamalar daha da büyük alıyorsanız özellikle gibi) ve Lollipop SD karta taşımak uygulamalar izin sevmez.

Muhtemelen çoğu büyük bir anlaşma olabilir, ama (Adreno 405 kolayca yönetmek mümkün olmalıdır) bir kaç yüksek güç oyunları eklemek ve hızlı bir şekilde boşaltmak için bazı şeyler silmek isteyen korkunç mesajı alırsınız olmaz Depolama.

Erken karar

Sony, etrafında akıllı telefon bölümü dönüm bir umut var tüm pazarlarda iyi yapıyor ürünlerin tam bir dizi tutmak gerekiyor biliyor ve MWC büyük bir amiral gemisi uzaya yokluğunda, Xperia M4 Aqua için bu gümüş kurşun olması gerekir şimdi.

Ben görebiliyorum sorunu onlar iyi bir yatırım olduğunu düşünüyorum, bu orta aralığı '... muhtemel alıcı yerel telefon emporium dolaşıp ve bu yeni Sony telefonu görmek için tanımlamak için hala zor olduğunu?

Sony Xperia Z2 kullananlar

Xperia Z2 tam bir amiral gemisi cihazdan beklediğiniz bileşenleri, bir hoş bir kullanıcı deneyimi sağlayan mükemmel bir akıllı telefon. Kullanıcı yorum, ve tekbik sorun paylaşım alanı.

Sony Xperia Z4 çıkış tarihi, haber ve söylentiler

Xperia Z3 yayımlanan bu yana uzun zaman önce görünüyor, ama onun amiral gemisi için Sony'nin hızlı sürüm takvimi zaten fazla mesai olmuştur söylenti değirmen akıllı telefonlar olmayabilir.

Biz Z4 başlattı değil sonrasına kadar bile, Japon firması her altı ayda son trendi terkediyor, üst cihazın yıllık lansmanı dönecektir düşünüyor bir raporu dahil Sony'nin amiral gemisi sonraki hakkında bol söylentiler, duymak başladım.

Güncellemeler: Biz düşünmüştü Sony Xperia Z4 için beklemek oldukça uzun olmayabilir, ama yine de muhtemelen Haziran'dan önce piyasaya olmayacaktır.

14 Mart 2015 Cumartesi

android lollipop 5.0 güncellemesi geldi !


Sony zaten Xperia serisinin "tüm prim Z serisi" Android 5.0 Lollipop elde edilecektir, ancak Xperia Z2 beklediğiniz zaman şimdi biz de biliyoruz ortaya koymuştur. Sony Xperia Z2 Android 5.0 Lollipop güncelleme tüm son haberleri öğrenmek için okuyun.
Z3 için Lollipop güncelleme üzerine o son haberler güncelleme bu haber Endonezya'ya özgü iken hafta Pazartesi, Mart 16 başlayan ulaşacağını iddia (Xperia blog üzerinden), Sony Mobile Endonezya geliyor, biz yazılım tamamlanmıştır biliyorum ve bu ABD daha sonra aşağıdaki, kısa bir süre sonra Avrupa'da bir sürümü için önünü olacaktır.

1.2 GB güncelleme harici SD kart transferleri kolaylaştıracak yeni Materyal Tasarımı görünüm, çoklu kullanıcı desteği, geliştirilmiş kilit ekran ve depolama optimizasyonları içeren içeriği ile doludur.

Biz up-to-date daha fazla bilgi edinmek gibi Xperia güncelleme haberleri ile devam edeceğiz, ama biz Mart ayı sonuna kadar Avrupa'da OTA iniş görmeyi umuyoruz.

Eğer Xperia için Lollipop güncelleme almak için heyecanlı mısınız?

xperia z1 root ve rom yükleme

XPERIA z1 root ve rom yüklemek isteyenler kesin çözüm ve tam anlatım aşağıdaki gibidir yardım için konuya yorum atmanız yeterlidir.

###ADB DRIVERS###

Tüm bu işlemler için öncelikle bilgisayarınıza kurulu olması gereken driver'lardır.

Kurulum : İndirdikten sonra yükleme esnasında cihazınızın modelini seçerek kolayca yükleyebilirsiniz.

İndirmek için TIKLA

NOT : Sadece Windows!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

###ROOT###


Root Adımları: 

1- Telefonunuzda usb hata ayıklama ve bilinmeyen kaynakları aktifleştirin, bunun için telefon hakkında bölümünden Derleme numarası üzerine 7 kez dokunun böylece menüde geliştirici seçenekleri çıkacak oradan usb hata ayıklamayı aktif edebilirsiniz, bilinmeyen kaynaklar ise güvenlik ayarlarında bulunuyor.
2- EasyRootTool_v12.zip dosyasını indirin ve klasöre çıkarın
3- Telefonu bilgisayara bağlayın ve install.bat'ı çalıştırın
4- Yönergeleri takip edin
5- Marketten root checker indirip bakın root var mı diye, yeşil yazılarla Congrulations you have root diyorsa işlem tamam

Root Yönetim Programı (Root Management App) 

Bu yöntem SuperSU yüklemiyor, root isteyen uygulamalar direk olarak root iznini alıyor eğer kontrolü SuperSU programının yapmasını istiyorsanız aşağıdaki linklerden indirip kurun, ardından su kodlaması güncellemesini normal seçeneğini seçerek yapın.
Linkten zipi indirerek içinden superuser.apk'yı çekip onu yükleyeceksiniz ( http://download.chainfire.eu/447/SuperSU/ veyahttp://download.chainfire.eu/450/SuperSU/ )
ya da çekilmiş halini upload ettim buradan da yükleyebilirsiniz SuperSU-v1.99r4.apk veya SuperSU-v2.00.apk 
Marketteki versiyon 1.94, su kodlaması güncellemesini yapamıyor onu yüklemeyin.

Custom Recovery Yüklemek (CWM, PhilZ, TWRP) 

Custom recovery istiyorsanız http://nut.xperia-files.com/ sitesinden Z1C-lockeddualrecovery2.7.XXX-BETA.installer.zip indirip SuperSU yüklediyseniz 1. seçeneği, SuperSU yüklemediyseniz 2. seçeneği seçerek yükleyebilirsiniz. (Cihazınız Z1C değilse kendi cihazınız için olanı indirin, Z1C değilse bunu kullanmayın sakın.)
İşlemi tamamladığınızda PhilZ ve TWRP kurmuş olursunuz. PhilZ CWM tabanlı olduğu için CWM kurmaya gerek yok.
PhilZ recovery'i açmak istiyorsanız telefonu açarken yeşil led yanıp titrediğinde ses açma tuşuna basılı tutun renk pembe olunca bırakın.
TWRP recovery'i açmak istiyorsanız telefonu açarken yeşil led yanıp titrediğinde ses kısma tuşuna basılı tutun renk pembe olunca bırakın.

Çalışan cihazlar:

Z - C6603
Z1 Compact - D5503 (4.3 JellyBean için 8. versiyonu kullanın, ilk versiyon çalışmıyor), SO-01F (docomo)
Z1 - C6903,
Z Ultra - C6802, C6833
ZR, C5502
Z2 - D6503
Z2 Tablet - SGP511, SGP512
ZL2 - SOL25

###YENİ ROOT (.157)###

XPERIA Z1

1) Linkten Flashtool Programını İndiriyoruz ;

http://www.flashtool.net/downloads.php

2) Kurduğumuz program vasıtasıyla 14.4.A.0.108 Kernel'ini Telefonumuz Flashlıyoruz

.108 KERNEL : http://d-h.st/4sF

3) Root işlemini yapıyoruz;

Bu program ile yapabilirsiniz : http://d-h.st/vsj

4) Flashtool ile 14.4.A.0.157 Kernel'ini Telefonumuza Flashlıyoruz;

.157 KERNEL : http://d-h.st/ZqC


XPERIA Z1 COMPACT

1) Linkten Flashtool Programını İndiriyoruz ;

http://www.flashtool.net/downloads.php

2) Kurduğumuz program vasıtasıyla 14.4.A.0.108 Kernel'ini Telefonumuz Flashlıyoruz

.108 KERNEL : http://uploadboy.com/qi6wxqmx249a.html

3) Root işlemini yapıyoruz;

Bu program ile yapabilirsiniz : http://d-h.st/vsj

4) Flashtool ile 14.4.A.0.157 Kernel'ini Telefonumuza Flashlıyoruz;

.157 KERNEL : http://uploadboy.com/qgeqzk7juoaf.html

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

###DEODEX###

Adımlar:

1. Zip dosyasını çıkarın.

2. Telefonunuzu USB ile bağlayın (Hata ayıklama açık olsun)

3. deodex_bat.bat Dosyasını çalıştırın.

4. Sırasıyla 1-2-3-4'e basarak zip dosyasını oluşturun.

5. Tüm işlemleri yaptıktan sonra deodex_install.zip dosyasını telefonunuza kopyalayın ve CWM'den yükleyin 

Linkler:

KITKAT : TIKLA

JELLYBEAN : TIKLA

###HAZIR DEODEX DOSYALARI###

Birçok kişi yukarıdaki formülün çalışmadığını söyledi.Buradaki hazır deodex zip dosyaları ile sorunsuz bir şekilde deodex yapabilirsiniz.

KURULUM:

- Recovery Mod'a gir
- wipe cache partition
- wipe dalvik cache
- deodex zip Dosyasını yükleyin
- Tekrar wipe cache partition
- Tekrar wipe dalvik cache
ve reboot

Xperia Z1 Compact 4.4.4 : TIKLA

Xperia Z1 4.4.4 : TIKLA
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

###MODLAR###

--Camera Mod Higher Quality, Faster, Better--



- JPG Kalitesini %100 Yapar.
- Timeshift Video (120 FPS Ağır Çekim)
- 4K Video
- 1080p Videoda 60 FPS
- Süper Otomatik Modda 20Mp

GEREKENLER:

- Orjinal veya Orjinal Tabanlı KitKat Xperia Rom
- Cihazınızın kesinlikle DEODEX olması gerekmekte
Bu XPOSED Yükleyicisinin ve Bu MOD'un Yüklü Olması Gerekiyor
- İndirdiğiniz Modda (Xperia Xposed) Gelişmiş Kullanıcı Modu İşaretli Olmalı


KURULUM:

Linkteki İndirdiğiniz .Zip Dosyasını Telefonunuza Atın ve CWM'den Yükleyin

İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN [V8]

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

--Tinted Status Bar--



- Bildirim Çubuğunun Rengini Uygulamaya Göre Değiştirir

KURULUM :

Apk Dosyasını Kurun ve Xposed Installer'dan Aktif Edin.

İndirmek İçin TIKLA

Facebook , Twitter vb. Bazı uygulamalarda program otomatik ayarlayamadığı için bunu kendiniz yapmanız gerekiyor.

1- Color Picker isimli uyguamayı indirin.
2- Hangi uygulamayı yapmak istiyorsanız (örnek Facebook) o uygulamadayken ekran görüntüsü alın.
3- Daha sonra Color Picker uygulamasına girip ekran görüntüsü aldığınız resmi açın ve Facebook'un mavi kısmına tıklayın (bildirim çubuğunu yapmak istediğiniz renk)
4- Sağ üstteki panoya kopyala butonuna basın ve renk değerlerini kopyalayın
5- Tinted Status Bar uygulamasını açıp facebook uygulamasını bulup kopyaladığınız renk değerlerini yapıştırın.

Google Play'den ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

İndirmek İçin TIKLA

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

--Hızlı Ayarları Bildirim Ekranına Getirme--

- KitKat ile birlikte hızlı ayarlar bildirim ekranında yan tarafa getirilmişti işte bu zorluğu ortadan kaldıran mod.



KURULUM:

ZİP DOSYASINI RECOVERY DEN YÜKLEYİN.

ANDROİD 4.4.4 İÇİN : TIKLA

ANDROİD 4.4.2 İÇİN : TIKLA

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

--Volume BOOSTER [3X Ses]--



-Telefonun hoparlöründen ve konuşma ahizesinden gelen sesi arttırır kesinlikle tavsiye ederim 

KURULUM :

Zip Dosyasını CWM'den yükleyin.

Xperia Z1 Compact :

JellyBean 4.3 : TIKLA

KitKat 4.4 : TIKLA

Xperia Z1 :

JellyBean 4.3 : TIKLA

KitKat 4.4 : TIKLA

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

--Kamera Açılış Hızlandırma Modu--



- Kamera'ya tıkladığınızda bazen yavaş açılabiliyor.Bu bazı cihazlarda 60sn vs değişebiliyor, özellikle yukarıda verdiğim 120 fps ve 4K modundan sonrada yavaşlama gözleniyor.Bu mod ile kamera ikonuna tıkladığınız an açılıyor.Mod'un tek eksisi Xperia Xposed devre dışı bırakılmak zorunda.Mod'u yükledikten sonra Xperia Xposed'i aktifleştirince bazı cihazlarda çalışabiliyor.

KURULUM :

Zip Dosyasını CWM'den kurun.
Xperia Xposed Sistem bölümünü kapatın.
Xperia Xposed Devre dışı bırakın.

İndirmek İçin TIKLA

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

###TEMALAR###

--Helios E-Fect Blue--

-Sadece 4.4.x










İndirmek İçin TIKLA

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

--Green Glow--

GEREKENLER :

- .108 Sürümü
- Root
- Deodex






KURULUM : 

- Zip dosyasını CWM den yükleyin.

İndirmek İçin TIKLA

KONU GÜNCELLENECEKTİR....